19 April 2011

STARBUCKS dan YAHUDI??


Starbucks Corporatio adalah rangkaian kedai kopi dan kopi antarabangsa berpangkalan di Seatle Washington US. Starbucks adalah syarikat kedai kopi terbesar dalam dunia, dengan 16,120 buah kedai di 49 buah negara, termasuk sekitar 11,000 di Amerika Syarikat, dikuti hampir 1,000 di Kanada dan lebih daripada 800 di Jepun Starbucks menjual drip brewed coffee, minuman panas berasaskan-espreso, minuman panas dan sejuk lain, makanan ringan, dan barangan seperti koleh dan biji kopi. Melalui bahagian Starbucks Entertainment dan jenama Hear Music, syarikat turut memasarkan buku-buku, muzik, dan filem. Kebanyakan daripada produk syarikat adalah bermusim atau khusus untuk lokasi sesebuah kedai. Aiskrim jenama-Starbucks dan kopi adalah juga dijual di kedai-kedai runcit.
Daripada pengasasan Starbucks' di Seattle sebagai satu pemanggang biji kopi setempat dan peruncit, syarikat telah berkembang dengan pesat. Dalam 1990-an, Starbucks merasmikan sebuah gedung baru setiap hari bekerja, satu langkah yang berterusan hingga 2000-an. Kedai pertama luar Amerika Syarikat atau Kanada dibuka dalam pertengahan 90-an, dan kedai-kedai luar negara kini membentuk hampir satu pertiga daripada kedai-kedai Starbucks'. Rancangan syarikat untuk membuka 900 cawangan baru di luar Amerika Syarikat pada 2009,tetapi telah mengumumkan penutupan 900 kedai di Amerika Syarikat

Tapi yang aku nak bagi tau bukan pasal sejarah STARBUCK ni.......
korang kenal ni tak?

alah xkan lah xkenal kot...ni lah minuman yang korang bangga sangat sampai kat dalam status Facebook pon nak tulis yang korang tengah minum kopi di STARBUCKS...apew yang bestnye pon aku x tau.....logo ni korang knal tak??

Bohong lah kalau korang x kenal logo ni kan........
sekarang aku nak tanya korang plak...


korang kenal x ni bendera apew??

hah kalau x kenal aku tak tau lah...
seperti yang kita sudah sedia maklum syarikat ini adalah antara penyumbang sumber kewangan yang terbanyak kepada zionist...

nak tau x apew maksud STARBUCKS??

STAR means bintang kat bendera ISRAEL (bendera paling hodoh sekali didunia)
BURCKS means duit

hope korang pasni janganlah memuliakan hati korang dengan meningkatkan kewangan syarikat yahudi ni sebab kita tahu dari sumber kewangan ini lah mereka memusnahkan kehidupan saudara-saudara islam kita di bumi PALESTIN.....No comments:

Post a Comment